четвъртък, 4 февруари 2016 г.



ПАРИЖ, ГРАД НА ЛЮБОВТА







Париж, Париж, Париж, град с история, град със съдба, град на любовта.











Вървях по улиците на този древен град с фотоапарат в ръка и навсякъде съзирах късчета любов.











По улиците, зад ъглите, на поляните в парковете, край фонтаните, на пейките в дворците, на брега на реката, в метрото, в автомобили, на велосипеди, на корабчета, през деня и през нощта, навсякъде съзирах любовта.













Сякаш всяка една влюбена двойка представляваше парче от огромен пъзел. А Париж, този магичен град, събираше парчета от цял свят и ги подреждаше в една обща красива картина. Картината на любовта.












С фотоапарата си успявах да открадна парчета от пъзела и да уловя страстта в мига ѝ.












Сега се опитвам да подредя този пъзел и да го покажа на вас.











Казват, че една картина струва повече от хиляда думи. А ето тук са поне 40 парчета от пъзела на любовта. Ако всяка от тях е хиляда думи, то това е цял любовен роман, написан от човешката история, започнала с Адам.










Да, именно с Адам. Представям си, как той е вървял из райската градина, току-що сътворен от Бог и е измислял имена на животните. И докато е вършел това, той си е задавал въпроси:”Защо всички животни са по двойки? Защо до всеки мъжки има женска? Защо те не изживяват живота си сами? Защо аз съм сам?”









 И навярно провокиран от тези негови въпроси, Бог си е казал: „Не е добре за човека да бъде сам” и е създал жената за него.











И от този момент насам е започнал да се пише романът на любовта, автор на който е самият Бог. Бог, Който е Любов!






Няма коментари:

Публикуване на коментар